За мен

Автор на блога: Зорница Никифорова
Години: 25
Град: Варна


За мен кулинарията е начин да съчетая всичко, което обичам да правя - да готвя, снимам, вкусвам, рисувам, творя. Вярвам, че човек трябва да готви с удоволствие и желание, а не по задължение. Философията ми за храната е много проста - винаги следвам четири принципа: свежест, балансираност, иновативност и атрактивност.


Свежест
Свежите и пресни съставки са моята страст. Използвайки продукти от семейната реколта, винаги съм уверена, че поднасям най-доброто на близките си.


Балансираност
Обичам да използвам всякакви разнообразни естествени продукти - пълнозърнести, зеленчуци, плодове, зелени подправки, бобови култури, меса от хуманно отглеждани животни, риба, мляко и млечни продукти - всички те оказват благоприятно въздействие върху здравето на човека, а и му доставят много по-голямо удоволствие от готовата храна.


Иновативност
Винаги се придържам към класическите рецепти и методи за готвене, но обичам да внасям и нотка иновативност. Добавям нещо от себе си, влагам душата си в него и тогава се получава експлозия от вкусове. Когато е възможно, слагам и тайна съставка, която да развие вкуса по уникален начин.


Атрактивност
Вярваам, че храната трябва да е привлекателна, защото човек се храни с очите. Не само вкусните, но и добре поднесени ястия са перфектния начин да зарадвам близките и приятелите си.


Готова съм да отговоря на всякакви въпроси, свързани с кулинарията и рецептите в блога. Можете да се свържете с мен като оставите коментар в блога, съобщение във Фейсбук страницата ми или на e-mail: nikiforova@mail.bg.

10 коментара:

  1. Много си сладка и вдъхновена, съпругът ти ще е щастлив мъж!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте!От скоро следя блога ви. Аз обожавам десерти и вече съм ви голяма фенка! Толкова вкусотийки сте направили, че ми се иска да направя и аз всичко наведнъж.... Поздрави! Ще следя редовно публикациите!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей!

    Отправям ти "покана" за игра - http://genoveff.com/2013/07/13/leksikon/

    Надявам се да се включиш, мисля ще е интересно на читателите на блога.

    Хубав ден от мен,

    Genoveff

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей, Зори!

    Възхитена съм от всички вкусотийки, които майсториш! Невероятна си! Не само чудесна кулинарка, но и красива млада жена, Благодаря ти, че споделяш своите кулинарни рецепти и с нас. Аз съм на 40 години жена, имам 3 деца, но все още се страхувам , по-точно казано, не умея да меся хляб добре, а у дома всички ние най-много тестени домашно-приготвени питки, тутманици, милинки и т.нат. се предпочитат. За месенето наистина се изискват умения, но не всеки ги има. Ще се опитам да приготвя по твоя рецепта мазен хляб, да видя дали ще нахраня благополучно семейството си с него ;)
    . Прочетох също, че си имаш и друго хоби- да си отглеждаш домашни плодове и зеленчуци. Би ли разказла повече и за това- ферма ли си имаш, в коя част на БГ, какви плодове и зеленчуци си отглеждаш.Ще се радвам да споделиш.
    Бъди все така умела, сръчна и вдъхновена, готова за нови кулинарни подвизи! Поздрави за здраве и много лични успехи!
    Ваня.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ваня, благодаря за хубавите думи! Много ме зарадва :)
      Не ги отглеждам лично аз, а моите дядовци и баби. Имаме село с много голяма градина, а в Преслав в двора има голяма градина и отделно още едно лозе. Аз ходя само да помагам :) Ясно ми е как се отглеждат и поддържат повечето култури. Имаме овошки, няколко вида грозде, домати, краставици, тиквички, ягоди, малини, бамя, репички, всякакви подправки, моркови, ряпа, лешниково дърво, лук, чесън, картофи... Има сигурно още дребни неща, но не се сещам.
      Всичко добро!

      Изтриване
  5. Вилиана Русева26 ноември 2013 г. в 15:17

    Здравей Зори, възхищавам се и те поздравявам за всички кулинарни шедьоври, които си публикувала. Много се зарадвах, когато видях и снимката ти, но първоначално не бях сигурна дали си ти, но щом прочетох, че имаш баба и дядо във В. Преслав се убедих, че не греша и че става въпрос за слънчевото и жизнерадостно Зори, което помня като дете. Ще следя редовно кулинарните ти изкушения, а защо не и да обсъдим някои от рецептите ти на кафенце и в Преслав :)

    ОтговорИзтриване
  6. Йоана Башлиева3 май 2016 г. в 18:59

    Очарована, възхитена и благодарна съм за бисквитките, които ми сътвори Зори! Надмина всичките ми очаквания, успях изключително да зарадвам много близък човек, благодарение на теб! Това, което правиш е много рядко срещан талант, пожелавам ти успех и искрено ти се възхищавам!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотни и вкусни изкошения предлагате.Адмирации за вашите "златни ръце".

    ОтговорИзтриване
  8. Уникална си. Всички вкусотий са невероятни, големи успехи ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за отделеното време!